De Tuscany Trail is een van de eerste self supporting bikepack events van Europa.

Wij, Gerry Springer [Ger], Peter Paul Zalm [Swett Custom Cycles] en Motorman [geblesseerde Peter] volgden in september 2022 zelfstandig de 2022 route van 450 km, 7000 hoogtemeters in 5 dagen.

Wat een Gravelfeest was dat!

Vanuit de kust reden we richting de Toscaanse heuvels over eeuwenoude Romeinse wegen en eeuwenoude dorpen. De Strade Bianchis, de bekende witte wegen met Cypressen vonden we voornamelijk rondom Siena. Ongeëvenaarde uitzichten, heerlijk eten, stijle klims en vooral veel lol volgde elkaar in hoog tempo op. Uiteindelijk eindigden we weer aan de zee.

Bepakt op mijn Swett Smockelaer Race gravelbike hebben we luxe overnacht in gezellige agruturismos en hotels. Maar je kan natuurlijk ook kiezen om in je tent te overnachten. Ook de lengte van de dagen bepaalden we zelf.

Het was niet de bedoeling een aftermovie te maken, maar we hebben onze amateuristische iphone beelden aan elkaar geplakt om na te genieten en jullie te inspireren met dit schitterende en zonnige avontuur in Toscane. Misschien wel een van de mooiste gravel regio’s van Europa.

Welke plannen hebben jullie komend jaar?

Regio Toscane: Cecina, Volterra, Siena, Pienza, Pitigliano, Orbetello.

Routes: Komoot: Peter Paul Zalm: Collectie Tuscany Trail Bikepack Gravel.

Originele event: www.tuscanytrail.it

Seb Zalm, thanks for editing the movie.

#havingfun #notraffic #hè #stradebianchi #cypressen #tuscanyculture #minibar #zonzeebergen #pannacottapienaandevotta #moltobenegenebenen

Meet the maker

Jouw en mijn passie is fietsen, anders had je SWETT niet gevonden, logisch. Fietsen of koersen, alleen of met je maten, dat is wat wij het liefste doen.

Alles over Peter Paul

© Swett Cycles