hoog bezoek op de Swett sofa aan de Swett Lightweight tafel tijdens SSE Wielercafé

KWALITIJD

“Haast is zonde van je tijd”.

Het kopen van een SWETT is een speciale aangelegenheid waar wij samen de tijd voor nemen. Daarom doe ik graag 1 ding tegelijk en werk ik alleen op afspraak. Neem eenvoudigweg contact met mij op zodat we samen bepalen wat voor jou het makkelijkste is.

“Het gaat niet om de kansen die je krijgt maar de keuzes die je maakt”.

Daarom stellen we samen jouw fiets samen en bepalen we het design en de kleur die bij je stijl en karakter past. Je rijstijl bepaald welk frame voor jou de juiste efficiency en comfort biedt. Door middel van een statische bikefitting meting en jouw eigen ervaring bepalen we welke framemaat en zitpositie de juiste is. Daarna bepalen we de onderdelen en de wielen. Nadat de offerte goedgekeurd is start de bouw van jouw SWETT. Het frame gaat naar de lakker en krijgt een uniek nummer op de bovenbuis. Na terugkomst wordt de fiets opgebouwd door de onze professionele mecanicien.

“Maximaal 4 weken nadat jij jouw JA-woord aan SWETT hebt gegeven is jouw fiets klaar!”

PASSIE

Jou en mijn passie is fietsen, anders had je SWETT waarschijnlijk niet gevonden, logisch. Fietsen of koersen, alleen of met je maten, dat is wat wij het liefste doen.

Way of life

De namen van de modellen Val-Dieu, Clermont en de Planck verwijzen naar de spilplaatsen tijdens onze routes vanuit Heerlen. Het Franstalige land van Herve, grenzend aan Vaals. De Nederlandstalige Voerstreek, grenzend aan Maastricht liggen tussen Zuid Limburg en de Ardennen in. Het is een schitterend heuvelachtig gebied met weinig bos, waardoor het vele vergezichten kent. De klims en afdalingen zijn veelal langer dan in zuid Limburg. Het is hier rustiger dan in Zuid Limburg en het ontbreken van stoplichten en fietspaden geven je de pure vrijheid van het fietsen.

Na de rit zoeken we een sfeervolle hotspot met goede koffie en koesteren we onze hobby, want die is goud waard.

Ik koerste al op mijn 10in 1978, maar ik heb ook aan MTB worldcups,  downhill wedstrijden en korte triatlons deelgenomen. Al op mijn 14e stelde ik mijn eigen racefiets samen, liet het frame op maat maken door Fedor den Hertog en lakte het zelf. De kettingbladen werden uitgeboord om gewicht te besparen en de stuurpen werd uitgefreesd en met mijn naam gegraveerd. Een campa jubileum record groep werd gemonteerd. Die passie, als jonge jongen, is de basis waarop ik SWETT custom cycles ben gestart, want liefde is een werkwoord, op twee wielen!

zie ook: https://www.linkedin.com/in/peterpaulzalm/

Palmares

Huidig

Createur-Eigenaar SWETT custom Cycles. Verkoopagent NL en Vlaanderen voor Lightweight wielen en fietsen.

2013-2014

Europees sales manager. Reynolds cycling USA. High end carbon race en mtb wielen

2009-2013

Sales support België en Frankrijk & sales manager, Tehava international, groothandel/importeur in sportieve fietsen en onderdelen.

1992-2009

Eigenaar van Peza Trading. Exclusief importeur voor de Benelux van high end cycling products: Oakley, Isaac Cycles, Principia, Barracuda, Sunn, Lightweight wielen, Chris King, Tune, Lizard Skins, Black Spire, Pace, Ringlé, Grafton, Löffler,

Divers tot 1992

Werkzaam als verkoper en mecanicien bij fietsspeciaalzaken zoals Hogenhout Bikefun en John Willemsen.

No Swett no glory

Swett omarmt fietsen als een life style, want goede fietsen zijn er volgens mij al voldoende, persoonlijke maar weinig.

Bekijk de fietsen

© Swett Cycles