Passie voor stijlvolle fietsen en 35 jaar vakkennis in de sportieve fietsenbranche zijn de basis waarop ik Swett Custom Cycles in 2016 gestart ben.
Ik reed al wedstrijden vanaf mijn 10e jaar, in 1978, maar ik heb ook aan MTB worldcups, downhill wedstrijden en korte triatlons deelgenomen.

Al op mijn 14e stelde ik mijn eigen racefiets samen, liet het stalen frame op maat maken door Fedor den Hertog en nam het lakwerk in eigen hand. De kettingbladen werden uitgeboord om gewicht te besparen en in de stuurpen werd mijn naam gegraveerd. Een Campagnolo Record jubileum groep werd gemonteerd. Die passie, als jonge jongen, is de basis waarop ik SWETT custom cycles ben gestart, want liefde is een werkwoord, op twee wielen!

Op mijn 24e jaar startte ik het import bedrijf Peza Trading, High End Cycling products. High end merken zoals Oakley, Isaac Cycles, Lightweight wielen, Chris King etc. vonden hierdoor hun weg via de vakhandel naar de consument. Op mijn 48e jaar werd het tijd om niet andermans merken te verdelen, maar mijn eigen fietsmerk te starten, want het gaat niet om de kansen die je krijgt in het leven, maar de keuzes die je maakt. Dat is de Swett spirit.

Het is mijn missie om een lichte vorm van creativiteit te stimuleren door de vrije keuze in kleuren en het leveren van een unieke fiets van hoge kwaliteit met een persoonlijk karakter Goede fietsen van grote merken zijn er voldoende, speciale maar weinig.

No Swett No Glory!

Zie ook mijn LinkedIn profiel

Palmares

Huidig

Createur-Eigenaar SWETT custom Cycles. Verkoopagent Benelux voor Lightweight handmade carbon wheels.

2013-2014

Europees sales manager. Reynolds cycling USA. High end carbon race en mtb wielen

2009-2013

Sales support België en Frankrijk & sales manager, Tehava international, groothandel/importeur in sportieve fietsen en onderdelen.

1992-2009

Eigenaar van Peza Trading. Exclusief importeur voor de Benelux van high end cycling products: Oakley, Isaac Cycles, Principia, Barracuda, Sunn, Lightweight wielen, Chris King, Tune, Lizard Skins, Black Spire, Pace, Ringlé, Grafton, Löffler,

Divers tot 1992

Werkzaam als verkoper en mecanicien bij fietsspeciaalzaken zoals Hogenhout Bikefun en John Willemsen.

No Swett no glory

Swett omarmt fietsen als een life style, want goede fietsen zijn er voldoende, persoonlijke maar weinig.

Bekijk de fietsen

© Swett Cycles