Regelmatig rijdt ik door het gehucht Remersdael, de taalgrens tussen de Vlaamse Voerstreek en het Waalse Land van Herve. De tekst op de muur spreekt boekdelen. In de 80’er jaren vond hier een ware veldslag plaats met de politie om de Vlaamse-  en Waalse activisten  uit elkaar te houden. Ook Eduard, vakredacteur van Fiets Sport Magazine, die de Swett De Planck testte in deze regio rijdt exact op de taalgrens, iets verderop tussen Hombourg en Teuven.

Voor mij is dit mijn favoriete fietsomgeving. Het ongecultiveerde, het ontbreken van stoplichten en fietspaden maakt je hier echt een met de natuur, alsof de tijd heeft stilgestaan. De vergezichten, verkeersluwte,  verstopte heuvels en afdalingen staan in groot contrast met een drukke zondagochtend in het aangrenzende Limburgse Heuvelland.

Alle modelnamen van Swett zijn daarom ook naar deze streek vernoemd. Wil jij deze streek ook beleven en Val-Dieu, Clermont en De Planck aandoen ? Op 15 september 2019 zal de #01SWETTRIDE plaatsvinden zodat iedereen kan genieten van Swett Country. Achteraf beklinken we de rit met een Swett triple blond bier en een burger van de gril. Bourgondisch genieten van onze Limburgse gezelligheid in de weide en bij Le Soigneur met live muziek en uitzicht over het Heuvelland. Noteer maar alvast in je agenda of meld je aan voor de nieuwsbrief op www.swettcycles.com dan blijf je op de hoogte. Het aantal deelnemers is gelimiteerd. Hopelijk tot dan. En don’t forget: Liefde is een werkwoord, op 2 wielen! 🤘🏾

Meet the maker

Jouw en mijn passie is fietsen, anders had je SWETT niet gevonden, logisch. Fietsen of koersen, alleen of met je maten, dat is wat wij het liefste doen.

Alles over Peter Paul

© Swett Cycles