Hey Enne?

Wat een gezellig fietsfeest was de 5e verjaardag afgelopen 25 juni 2023. En wat een hitte, No Swett No Glory… No Ride No Story…

Kortom, het was ram kicks en dat gaan we op 16 Juni 2024 weer dik overdoen met 2 nieuwe raceroutes en 1 gave gravelroute via panoramische en verkeersluwe wegen door het Limburgs Heuvelland en de Belgische grensstreek. Naast de fantastische routes is de meest gehoorde feedback van onze deelnemers; dat de gezellige groepssfeer tussen alle deelnemers en vrijwilligers, de humor en goede verzorging dit kleinschalige event zo uniek maakt.

2024:

Humor, met een knipoog, is standaard kost tijdens de Swettride. We hebben dit jaar een heus Hanengevecht! Kukelekuuuu! Win de gouden Haan Trofee tijdens het Hanengevecht op het Strava segment. Je maten naar de Filistijnen rijden, naar adem laten snokken in je wiel, het zuur tot achter hun oren laten voelen. De Gouden Haan wordt onder luid Kukelekuuuu geroep uitgereikt op het podium door de vrouwelijke deelneemsters, want laten we eerlijk wezen, dat Haantjesgedrag is vooral een mannending en het is tenslotte Vaderdag. 🙂

Schrijf je direct in want 2023 was snel uitverkocht, maximaal 250 deelnemers.

Tell your friends!

16 juni 2024 Swetride #06, best vaderdag cadeau ever.

Nagenieten of sfeerproeven doe je met bovenstaande aftermovie.

Alles wat je tijdens de komende Swettride kan verwachten lees je onderstaand.

Veege wie een sauw!

Namens de organisatie,
Peter Paul Zalm -Swett Custom Cycles
Kris van Loo

Wisten jullie dat? Zonder onze sponsoren en vrijwilligers, het organiseren van de Swettride onmogelijk is? Onze grote dank gaat uit naar allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Nieuw: Swettride Limited Edition 2024 shirt. Bestel deadline: 15 April. Te bestellen in onze SHOP of via je inschrijving.

ONS CONCEPT

Swett Custom Cycles organiseert jaarlijks de Swettride, voor iedereen zonder of met een Swett fiets, als ode aan onze fiets-hobby.

Samen afzien, lachen en puur genieten, tijdens een relaxte familiare sfeer in een grensoverschrijdende heuvelachtige fiets regio. Dat is wat wij het liefste samen doen. De raceroutes en gave gravelroute passeren, via panoramische en verkeersluwe backroads de Swett model-naamdorpjes in het Limburgs Heuvelland en de Belgische grensstreek.

De Start-/finish locatie is de gezellige Swett Cycles huisweide op het vestigingsadres in Heerlen. Heerlen is “hometown of Swett Cycles” en de poort naar het Zuid-Limburgse Heuvelland en België.

Vooraf geniet je van Il Magistrale Cycling Coffee. Na de domme praat op het podium starten we gezamenlijk met fietsen, om daarna op je eigen tempo de route via GPS te vervolgen. Onderweg is er goede verzorging o.a. appeltaart, Born Sportscare enz. Onze Swettgirls moedigen je aan op enkele “Swett dikke pret” steile klims en er komt dit jaar een unieke challenge: Een heus “hanengevecht” onderweg waarbij jij je maatjes kan aftroeven op een strava segment [Plankerweg 1.2 km 5%]. De snelste wint: “De gouden Haan, Kukelekuuuuu”.

Achteraf tijdens de “Finish Party”, in de relaxte weide, wordt het pas echt gezellig met onze befaamde BBQ Burger, een Swett speciaal bier en muziek. Uiteraard verzinnen we weer allerlei onzin deze dag want een dag niet gelachen…

Presteren, genieten en humor bepalen deze dag de sfeer. Rust onderweg en gezelligheid voor- en achteraf zijn gewaarborgd door het maximum aantal van 250 deelnemers. Kleinere evenementen zoals de Swettride zitten vol passie, zijn erg gezellig en vaak tot in de puntjes geregeld schreef Bicycling ooit en daar sluiten wij ons graag bij aan.

Routes 2024

DE ROUTES DIT JAAR

We rijden dit jaar 2 nieuwe raceroutes en 1 gravelroute. Via Smockelaer routes in Zuid Limburg, rijden we door het ongerept rustige Wallonië en de Vlaamse Voerstreek. Het dal van God -Le Val Dieu, L’Ardennes Bleu, het land van Herve. We passeren op de raceroutes 2 Swett- modelnaam dorpjes: De Planck en Val -Dieu. In deze rustige regio is het puur genieten en afzien op rustige verkeersluwe backroads; zonder stoplichten, amper fietspaden en met een aantal beklimmingen en afdalingen met adembenemende panoramische vergezichten. Je wordt onderweg ondersteund door onze ludieke technische Swett Service. Op enkele “Swett dikke pret klims” moedigen de Swettgirls je aan.

RACE

De 110 km met 1600 hoogtemeters is de meest gekozen race route. Dit jaar rijden we via nieuwe backroads naar Mur de Couvant als verste punt, net voor Herve, met een schitterend panoramisch uitzicht.
De 75 km met 1000 hoogtemeters is dit jaar ook populair en volgt de 1e 30 km en de laatste 45 km van de 110 km, inclusief het hanengevecht segment en de pauzeplek op De Planck bij ’t Voerboertje.

Na de pauze splitsen de raceroutes zich na enkele kilometers. De 110 km maakt een extra lus van 35 km om daarna een 2e pauze bij ’t Voerboertje op De Planck te doen.

GRAVEL

We rijden een zeer gevarieerd parcours van 85 km en 1000 hoogtemeters met vele verschillende landschappen. Dat maakt fietsen in Zuid-Limburg en de Belgische grensstreek “Te Gek”. Via het Limburgse Heuvelland buigen we net voor Vijlen af richting Slenaken om na  31 km en al 500 hoogtemeters te pauzeren met de racers  bij ’t Voerboertje op De Planck. Daarna rijden we door de Belgische Voerstreek met schitterende vergezichten. Terug in Nederland volgen we het parcours via Smockelaers paden met een mix van echte gravelpaden en venijnige Limburgs klimmetjes. De “Swett Dikke Pret 25%!” klim in Bemelen spant de kroon, op1 km voor de pauzeplek. Op 55 km en na 750 hoogtemeters is er een onbemande pauzeplek waar je Born sportdrank, een energiereep en energiegel kan nuttigen. De meeste hoogtemeters heb je nu gehad en het echte gravellen over de vlaktes van Schimmert gaat beginnen om rustig de laatste 30 km uit te bollen met nog enkel 250 hoogtemeters.

De Swettride word mede mogelijk gemaakt door jullie (de deelnemers), vele enthousiaste vrijwilligers en onze partners:

Hoofdpartners

Overige partners

Il Magistrale koffie/Bas, Bakkerij Voncken, DA Hollands, Slijterij Rob, Limburgs Mooiste, Liberty Cars, fotograven Studio Cyril, Petra Vroomen, Sascha Teschner en cameraman Floris Brouwers.

INSCHRIJVEN 2024

Informatie 2024

Heb jij er zin in, schrijf je dan direct in want weliswaar met minder deelnemers was het in 2023 binnen 2 uur uitverkocht.

WAT KRIJG JE VOOR JE INSCHRIJVING VAN € 57,50:

 • Een geheel verzorgde fietsdag met entertainment.
 • Verrassend mooie Swett routes op rustige wegen in NL [Zuid Limburg] en België-[Vlaanderen en Wallonië].
 • Uitdagend, gezellig en ludiek event waar presteren, genieten en humor voorop staan.
 • 2 nieuwe Race routes: +/- 75 km met 1000 hm en +/- 110 km met 1600 hm. via GPX- files, niet uitgepijld.
 • 1 Gravel route: +/- 85 km met 1000 hm. Via GPX- files, niet uitgepijld.
 • Gezellige start-finish locatie in de huisweide van Swett Custom Cycles aan de Eurenderweg 60 te Heerlen.
 • Nieuw: Specialty koffie vooraf van Il Magistrale Cycling Coffee Bas .
 • Limburgs Appelgebak van Bakkerij Voncken en verzorging van Born op de serviceposten [1 post bij 75 km en 2 posten bij 110 km race en 85 km gravel].
 • Haribo en Born snelle suikers 🙂
 • Gratis 1 Swett wereldse BBQ Burger achteraf.
 • Gratis 1 Swett Tripel Blond speciaal bier achteraf.
 • Overige drank is tegen pinbetaling verkrijgbaar.
 • Podium met domme praat.
 • Nieuw: Strava Hanengevecht segment. Win de gouden haan en troef je maatjes af. locatie: Plankerweg, 1 km, 4%.
 • Ludieke technische assistentie onderweg.
 • Ophaalservice bij onherstelbare pech.
 • Swettgirls animatie team onderweg.
 • Gezellig start-/finish terras met muziek.
 • Promotiestand van onze partners Lightweight, Handgespaakt en organisator Swett Custom Cycles.
 • Humoristische signaalborden onderweg.
 • Recupereren in het Swettbed :).
 • Een Swettride nummerbord.
 • Gratis foto’s van de meeste deelnemers en de sfeer. www.flickr.com swettride.
 • Medische support.
 • Veilige fietsenstalling.
 • Gratis parkeren.
 • Swettride Limited Edition Fietsshirt via voororder te bestellen. Bestel Deadline: 15 April!
 • Regelmatige updates volg je hier op de site en via onze newsletters en de socials.
 • Door in te schrijven ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

De Swettride wordt mogelijk gemaakt door de organisatoren PP en Kris van Loo, routeman Wilbert, onze sponsoren, partners en vele vrijwilligers.

DEELNEMERS INFORMATIE

 • Datum: zondag 16 juni 2024
 • Start-/ finish locatie: Swett Cycles, Eurenderweg 60, 6417 SH, Heerlen .
 • Parkeren wagen: Op de Eurenderweg kun je niet parkeren. Er is één officiële parking voor alle deelnemers, op 5 minuten fietsen van start/-finish:
 • Navigatie adres Parking: Mondriaan, John F. Kennedylaan 301. 6419 XZ Heerlen.
 • Koffie vooraf: 8:30 uur – 9:45 uur!
 • Aanmeldbalie: 8:30 uur – 9:30 uur!
 • Start: 10:00 uur, gezamenlijk.
 • Einde: 19:00

Algemene voorwaarden en spelregels

Bij deelname aan de Swettride gelden onze  algemene voorwaarden en spelregels. Lees deze vooraf goed door!

Video, recensies en foto's van de Swettride

Ruud:
“Had ik je al bedankt voor die mooie zondag? Het was weer super gaaf. Hard gefietst en hard gelachen. Fijn dat er toch iemand zo gek is om dat allemaal te regelen. Thanx. “

Rob:
“Hi all,
Ik heb genoten!
Complimenten en tot een volgende keer.
Hartelijke groet,
Rob”

Hennie en Liliane:
“Hallo Peter Paul,
Wat een leuke rit en dag vandaag.
Top dat je het hebt doorgezet!
Echt op de manier No Swett No Glory!
Groetjes
Hennie en Liliane”

Jannis:
“Perfect georganiseerd voor zo’n kleinschalig event”

Meer foto’s zien?

Bekijk ze op Flickr

Inschrijven

Schrijf je in d.m.v. onderstaande link:

Bij deelname aan de Swettride gelden algemene voorwaarden en spelregels. Lees deze vooraf goed door!

Na inschrijving wordt u regelmatig op de hoogte gehouden via de Swett email nieuwsbrieven en onze social media. Tell your friends.

 

 

© Swett Cycles