smockelaer

Onze Smockelaer zorgt dat ons bier veilig in België komt zodat jullie na de tocht van een Swett Triple Blond bier kunnen genieten.

fantastische vergezichten onderweg.

Abdij Val-Dieu, centrum van Swett Country

De Planck

Onze Aero racer De Planck op de route richting het grensdorp De Planck.

Village Wallon

De Frans - Nederlandse taalgrens

De Camerig

Wheely Seb op de Camerig met op de achtergrond de kerktoren van onze startplaats Sippenaeken.

Room with a view

uitzicht van 2 jonge Swetters vanuit Duitsland richting bergdorp Vijlen in Nederland.

Cold Swett

Having fun.

Swett Custom Cycles organiseert op zondag 15 september 2019 de Swettride. Het wordt een toertocht voor wielrenners waar genieten en presteren voorop staat. Wij bouwen speciale fietsen en daarom geven we ook speciale aandacht aan onze SWETTRIDE. Iedereen rijdt op zijn eigen tempo 105 km met 1725 hoogtemeters of 70 km met 1150 hoogtemeters via een uitgepijlde route. We starten vanuit Bistro Le Soigneur in het pittoreske Sippenaeken (België), op steenworp afstand van het Nederlands-Limburgse Heuvelland. In deze 3 landen regio liggen Swett haar favoriete routes. Deze verrassend mooie en rustige omgeving zonder stoplichten en fietspaden herbergt fantastische vergezichten, venijnige klimmetjes en heerlijke afdalingen. Na een goede bak koffie van een echte barista starten we gezamenlijk om 10:00. Via Smockelaer grens routes, een stukje Zuid Limburgs Heuvelland fietsen we richting het rustige België, waar jij je direct in het buitenland voelt door de andere cultuur. Alle Swett modelnaam dorpjes zoals De Planck, Clermont en Val-Dieu [Godsdal] in het Waalse Land van Herve en de Vlaamse Voerstreek worden gepasseerd. We eindigen weer bij Le Soigneur in een gezellig ingerichte Swett weide met muziek en uitzicht over de Camerig, het Limburgs Heuvelland. Inbegrepen in de € 35,- inschrijving: Goede koffie vooraf. Appeltaart, drank, service en humor onderweg. Een BBQ burger & Swett speciaal bier achteraf.

Om de gezelligheid en rust onderweg en achteraf te garanderen hebben we een gelimiteerd aantal deelnemers. Wacht niet te lang met inschrijven want vol is vol. Kom alleen of met je fietsmaten. Met de juiste goesting maken we van deze mooie en uitdagende tocht gezamenlijk een memorabele dag.

No Swett No Glory!

No Ride No Story!

Met sportieve groet

Swett Custom Cycles

Heerlen, Zuid Limburg
Peter Paul Zalm & friends

Schrijf je meteen in

Wat kun je verwachten?

Onze bakker

Genieten en afzien gaan bij Swett hand in hand, we zijn tenslotte Bourgondiërs hier in Limburg. Na 1/3 van de rit zorgen we daarom goed voor je. In plaats van energierepen krijg je vers gebakken Limburgs appelgebak. Gewoon, omdat dat lekker is en voldoende energie geeft voor de volgende uurtjes. Houdt je niet van appelgebak, dan zijn er in ieder geval stroopwafels. En als je die niet lust, zorg dan dat je zelf iets te eten meeneemt voor onderweg. Er is nog een 2e verzorgingspost waar stroopwafels zijn. Bij beide posten is er uiteraard  de mogelijkheid om je bidon bij te vullen.

Onze koffie

Specialty koffie en fietsen, say no more. Iedereen krijgt vers gezette koffie van een echte barista, Marcel Smelt ook wel koffiemeester genoemd. Voor de start, na de rit, of allebei, dat bepaal je zelf. Eentje krijg je er in ieder geval gratis en de volgende tegen een goede prijs.

Marcel: BaristaMarcel fietst en drinkt koffie. Beter nog máákt koffie, zet koffie en ….
Fietsen & koffie gaan voor mij onlosmakelijk samen, als liefhebber van coffee-rides praat ik, drink ik met en ontmoet ik andere “riders”. We verbinden, delen avonturen en passies over de rode draad in mijn leven.
Geniet vandaag van dit avontuur en ik ben benieuwd naar de jouwe!
Ambassador of Brands
BaristaMarcel

onze BBQ Burger

Na deze pittige rit is het tijd om je calorieën aan te vullen. Gelukkig zijn we geen profs, dus gaan we genieten van een heerlijke burger van de BBQ in de gezellige weide. En bij grote honger bestel je er gewoon nog een, de eerste is in ieder geval gratis.

ons Swett bier

Je eerste Swett triple blond bier is gratis, maar smaakt hij naar meer, dan bestel je gewoon nog een keer.

Cold Swett: Unlike normal swetting on a bike cold swetts aren’t a result of heavy exercise or high temperatures
Cold Swetts cool you down and cheer you up. They usually don’t happen across the ride and are limited to off biking, I hope 😊. Don’t ride triples, drink them. Cheers!

Onze Swett is een Belgische tripel van 8,5% vol, gebrouwen door onze vrienden van brouwerij Vissenberg, gelegen onder de rook van Antwerpen. Fruitig in de neus. De smaak is kruidig, met fruitig hoptoetsen. De afdronk mooi gebalanceerd, met een ronde bitterheid en licht warmend van de alcohol. Drink triples, don’t ride them

 

De Route

Iedereen rijdt op zijn eigen tempo 105 km met 1725 hoogtemeters of 70 km met 1150 hoogtemeters via een uitgepijlde route en/of Gpx files. Het was natuurlijk makkelijk geweest om de route niet uit te pijlen. Dat scheelt veel tijd en geld, 300 pijlen, 2 pijlploegen die vele uren bezig zijn met pijlen plaatsen, weghalen en tijdens de tocht controleren. Ik ben er echter van overtuigt dat veel rijders [nog] niet met GPS files rijden, dus doen we graag die moeite voor jullie om relaxed onze pijlen te volgen. No Swett No Glory!

We starten op steenworp afstand van het Nederlands-Limburgse Heuvelland. In deze 3 landen regio liggen Swett haar favoriete routes. Deze verrassend mooie en rustige omgeving zonder stoplichten en fietspaden herbergt fantastische vergezichten, venijnige klimmetjes en heerlijke afdalingen.

Via Smockelaer grens routes, een stukje Zuid Limburgs Heuvelland fietsen we richting het rustige België. Alle Swett modelnaam dorpjes zoals De Planck, Clermont en Val-Dieu [Godsdal] in het Waalse Land van Herve en de Vlaamse Voerstreek worden gepasseerd. Deze regio kenmerkt zich ook door de heftige gebeurtenissen in de 2e wereldoorlog. We passeren tanks en oorlog kerhoven die zijn overgebleven uit het Ardennenoffensief. Hier is de grondslag  gelegd voor onze bevrijding exact 75 jaar geleden.

We eindigen weer bij Le Soigneur in een gezellig ingerichte Swett weide met muziek, een BBQ en swett bier en uitzicht over de Camerig, het Limburgs Heuvelland. Om de gezelligheid en rust onderweg en achteraf te garanderen hebben we een gelimiteerd aantal deelnemers.

overnachten

We starten om 10:00, gezamenlijk. Dat is redelijk laat. Dit doen we omdat de deelnemers die van ver komen eventueel ’s ochtends kunnen aanrijden. Maar wie blijft er nu liever niet het gehele weekend in Limburg? 2 dagen fietsen is beter dan één. Er zijn ontzettend veel hotels, bed & breakfast en campings te vinden. Een aanzet: camping Alleleyn, A gen Veld appartementen, Gites de Beusdael appartementen, bovenste Bos, Zinkviooltje, Rozenknopje [hoger segment], 16 hotels in Epen, etc.

Ride in style: Swettsuit fietskleding

Niet alle deelnemers hebben een Swett Custom Cycle, waarschijnlijk de meesten niet. Om als groep en in stijl de Swettride te rijden zou je vooraf al een een shirt, broek, windvest of koerspet kunnen bestellen. Je moet toch ergens beginnen … www.swettcycles.com/shop/swettsuits

Ludieke Service & Humor onderweg

We zijn nog aan het brainstormen, maar enkele ideeën zijn er al.

Zal Roger Bischops in een Jeep over de route rijden om jullie onderweg van technische service te voorzien, “Thank Goodness, it’s bicycle repairman”  Wie weet ?

Staan er boven aan een killer-klim enthousiaste dames die jullie aanmoedigen?

#rideswett #detourwordtgewonneninbed. Staat er soms een echt bed bij de finish waar jij kan recupereren onder een ludiek Swett dekbed?  Dat worden leuke foto’s van jou voor social media

Het zou zo allemaal maar kunnen.

Thema

VRIJHEID.
De Swettride vindt plaats op een bijzonder moment want we zijn in September 2019 75 jaar bevrijdt.

Onze route toont onderweg vele monumenten die ons herinneren aan de felle strijd die hier gestreden is aan het einde en het begin van de 2e wereldoorlog. Vanuit het Ardennenoffensief koersten de geallieerden richting Duitsland, waarna de bevrijding snel een feit was.

Maar ook recentelijker, in de 80’r jaren woedde er in deze regio een felle taalstrijd tussen Wallonië en Vlaanderen.

Vrijheid in het maken van je eigen keuzes is voor Swett het schoonste goed. Dit staat bij Swett dan ook voorop. Keuze van eigen kleuren en onderdelen bij de aanschaf van onze fietsen symboliseert deze vrijheid. Vrijheid is ons DNA. De vergelijking met de grootse vrijheid van een oorlogsoverwinning is misschien vreemd, maar is de basis voor onze kleinere vrijheden in ons dagelijks leven.

De reden dat de Swett modelnamen vernoemd zijn naar dorpen in deze regio van België zoals Clermont, De Planck en Val-Dieu is geen toeval. Ook dit komt voort uit de vrijheid die we hier beleven. Dat klinkt misschien vreemd als geboren Nederlands Zuid Limburger. Maar In tegenstelling tot de drukke Zuid Limburgse wegen geeft de rust die je in dit gebied vindt door het ontbreken van druk verkeer, stoplichten, fietspaden en geïrriteerde weggebruikers een vrij en puur gevoel. Weg van alle drukte en georganiseerdheid. Je voelt je hier direct in het buitenland, op vakantie in een andere cultuur.

Die vrijheid, in dit relatief onbekend gebied is wat we jullie met de Swettride willen laten ervaren, want vrijheid is ons meest kostbare goed.
Peter Paul Zalm
Createur Swett Cycles

Belangrijke info

Starttijden en tijdsschemas

Vanaf 8:30:
Aankomst, coffee before ride,afhalen gepersonaliseerde stuurbordnummers en tegoedbonnen voor koffie, bier & burger. Dag-inschrijvingen

10:00:

Na een korte speech van Peter Paul Zalm, eigenaar van de Swett Custom Cycles en organisator van de Swettride starten we gezamenlijk op 15 september 2019 om 10:00, waarna iedereen in zijn eigen tempo de Swettride kan rijden.

13:30 Sluiting pauzeplek 1
15:00 Sluiting pauzeplek 2
15:00 einde mobiele technische service.

16:00 einde ophaalservice

12:30 Finish Village open / eerste finishers

17:00 laatste finishers verwacht

18:00: Sluiting SWETTRIDE event

 

Parkeren

Parkeren is gratis en kan langs de openbare weg die door Sippenaeken loopt in de daarvoor bestemde vakken. S.v.p. niet op de stoep of voor opritten van bewoners parkeren want daar is de politie streng op. Gebruik het adres van Bistro Le Soigneur als route adres, want dat is de start/finish locatie die ook gelegen is aan de hoofdweg door Sippenaeken:

Bistro Le Soigneur, Rue de Beusdael 55, 4851 Sippenaeken, Plombieres, Luik, België.

Jullie fietsen kunnen in de weide gestalt worden, zonder bewaking.

Technische en medische hulp

We bieden een mobiele technische ondersteuning onderweg aan om kleine reparaties uit te voeren. Bij beide pauzeplekken zijn ook technische vrijwilligers aanwezig. Bel het nummer dat op je stuurbord vermeld staat alleen om naar technische assistentie te vragen indien jijzelf of mededeelnemers het probleem niet op kunnen lossen en indien je ECHT NIET door kan rijden. Zorg altijd dat je een tool, reserveband, plakkers, een pompje, gereedschap, 2 reservebanden met de juiste ventiellengtes, missing links voor je ketting bij je hebt. Spreek andere deelnemers aan om te helpen, dat gaat vaak sneller dan op assistentie wachten. Indien je niet meer verder kan fietsen omdat de reparatie te groot is kunnen wij je ophalen en naar de start-finish locatie brengen.  Grote reparaties kunnen we die dag uiteraard niet uitvoeren. Zorg wel voor een beetje geduld die dag.

Er is een EHBO’r aanwezig, maar indien er mee hulp nodig is zullen deelnemers het noodnummer 112 moeten bellen.

Niet vergeten

Deelname is op eigen risico
Het dragen van een valhelm is verplicht!
Zorg ervoor dat je fiets in deugdelijke staat is

meenemen onderweg:

Binnenbanden met juiste ventiellengte, bandenplakkers, een lucht of CO2 pomp, gereedschap tool, missing link [ketting], voldoende bandendruk, volle bidons. De route is uitgepijld, aar indien je graag met gps rijdt, vergeet dan de routes niet te installeren.

In de mail met de deelnemersinformatie, welke je in de week voorafgaand aan de Swettride krijgt toegestuurd, vind je belangrijke informatie.
Deelnemers aan de tocht zijn verplicht zich als reguliere verkeersdeelnemer te gedragen en zich aan de wegenverkeerswet te houden
Fiets attent en doe rustig aan, want het is geen wedstrijd; bederf deze rit niet voor mededeelnemers en organisatie en voorkom ongelukken!

Spelregels, algemene voorwaarden en disclaimer

Algemene voorwaarden en spelregels

De organisatie van de Swettride behoudt zich het recht voor om deelnemers van deze toertocht die zich schuldig maken aan wangedrag ten opzichte van medeweggebruikers en overige deelnemers alsmede het niet houden aan de wettelijke (verkeers)regels uit te sluiten voor toekomstige deelname.
Deelname aan de Swettride is op eigen risico.
Een deelname is pas definitief geldig indien het (volledig) verschuldigde bedrag aan inschrijfgeld is voldaan.
Nadat het inschrijfgeld is voldaan is de deelname binnen 14 dagen na inschrijving nog kosteloos te annuleren. Daarna kunnen we het inschrijfgeld niet meer annuleren/terugstorten. Stuur een mail aan pp@swettcycles.nl en we storten het inschrijfgeld terug. Inschrijvingen vanaf 2 weken voor aanvang van de Swettride kunnen niet meer geannuleerd worden i.v.m. inkoop verplichtingen aan onze leveranciers. Deelname aan de tocht en toegang tot de verzorgingsposten op de route is alleen mogelijk voor geregistreerde deelnemers. Zij zijn verplicht het stuurbord goed zichtbaar te dragen.
Deelnamebewijzen zijn strikt persoonlijk en mogen niet overgedragen worden aan derden. De persoonlijke gegevens op het deelnamebewijs worden onder geen enkel beding gewijzigd door de organisatie.
Met het accepteren van het stuurbord verklaren deelnemers dat zij voor het volbrengen van de tocht voldoende gezond zijn en dat zij beschikken over een deugdelijke fiets.
Het dragen van een valhelm is gedurende de gehele toertocht verplicht.
Het karakter van het evenement is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht.
De deelnemers dienen zich te gedragen als alle andere weggebruikers en nemen geen uitzonderingspositie in. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. Hieronder valt ook het naast elkaar fietsen. Dit is toegestaan met maximaal 2, mits dit geen hinder veroorzaakt en de verkeerssituatie dit toe laat.
Deelnemers respecteren overige weggebruikers en bewoners.
Deelnemers hebben respect voor natuur en milieu en deponeren afval (ook bananenschillen) in de daarvoor bestemde afvalbakken bij start, verzorgingsposten en finish.
Deelnemers zijn volledig bewust van alle risico’s die deelname met zich mee brengt. Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.
Het gebruik van volgauto’s is verboden.
De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.
Deelnemers moeten onverwijld de aanwijzingen van de politie en de organisatie opvolgen.
Deelnemers kunnen bij ongeoorloofd gedrag, het zich niet houden aan de verkeersregels en bij het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie en organisatie van verdere deelname worden uitgesloten.
Deelnemers kunnen voorkomen op foto- en videomateriaal dat voor promotionele doeleinden worden ingezet en verklaren met hun deelname hiermee akkoord te zijn.

Deelnemer verklaart:

Kennis te hebben genomen van het (gedrags)reglement en zich daaraan te houden.
Deel te nemen aan de Swettride op eigen risico.
Voor het volbrengen van de toertocht voldoende gezond te zijn.
Over deugdelijk materiaal te beschikken.

DISCLAIMER:
Op deze pagina vindt u de disclaimer van de Swettride/Swett Custom Cycles. In deze disclaimer geven wij aan onder welk voorbehoud wij de informatie op onze website aan u aanbieden.
Intellectueel eigendom
Het gebruik van de informatie op deze website is gratis zolang u deze informatie niet kopieert, verspreidt of op een andere manier gebruikt of misbruikt. U mag de informatie op deze website alleen hergebruiken volgens de regelingen van het dwingend recht.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Swett Custom Cycles/ Swettride is het niet toegestaan tekst, fotomateriaal of andere materialen op deze website te hergebruiken. Het intellectueel eigendom berust bij Swett Custom Cycles/Swettride.
Geen garantie op juistheid
Swett Custom Cycles/Swettride streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.
De informatie en/of producten op deze website worden aangeboden zonder enige vorm van garantie en/of aanspraak op juistheid. Wij behouden ons het recht voor om deze materialen te wijzigen, te verwijderen of opnieuw te plaatsen zonder enige voorafgaande mededeling. Swett Custom Cycles/Swettride aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige informatie die op websites staat waarnaar wij via hyperlinks verwijzen.
Wijzigingen:
Mocht deze disclaimer wijzigen, dan vindt u de meest recente versie van de disclaimer van Swett Custom Cycles/Swettride op deze pagina

 

Schrijf je in voor de deadline van 11 augustus, want vol is vol.

Inschrijven na 11 augustus kan ook nog via de site, maar alleen indien het maximum aantal deelnemers nog niet bereikt is. We hebben inmiddels het benodigde aantal aanmeldingen binnen gekregen maar zitten nog niet vol.

Schrijf je meteen in

WAT KRIJG JE BIJ JE INSCHRIJVING?

 • Verrassend mooie Swett route op rustige wegen.
 • Uitdagend, gezellig en ludiek
 • Duidelijk uitgepijlde routes en GPX files
 • 105km/1725hm en afkorting mogelijk 70 km/ 1150 hm
 • Unieke locatie in het Heuvelland
 • Gratis goede koffie van een Barista vooraf of achteraf
 • Verse Limburgse Appeltaart, water en dorstlesser bij het eerste rustpunt
 • Stroopwafels/snelle suikers, water en dorstlesser bij het 2e rustpunt.
 • Gratis 1 BBQ Burger en 1 Swett Triple Blond bier achteraf
 • Andere drank tegen betaling verkrijgbaar
 • Ludieke technische assistentie en Swettgirls motivatie team onderweg
 • Ludieke foto service bij de finish
 • Gepersonaliseerd stuurbord.
 • Medische hulp
 • Fietsenstalling
 • Gratis parkeren
 • verkeersregelaars start-finish
 • Mede mogelijk gemaakt door 30 vrijwilligers

© Swett Cycles