smockelaer

Onze Smockelaer zorgt dat jullie na de tocht van een Swett Triple Blond bier genieten.

fantastische vergezichten onderweg.

Abdij Val-Dieu, centrum van Swett Country

De Planck

Onze Aero racer De Planck op de route richting het grensdorp De Planck.

Village Wallon

De taalgrens

De Camerig

Wheely Seb op de Camerig met op de achtergrond de kerktoren van onze startplaats Sippenaeken.

Room with a view

uitzicht van 2 jonge Swetters vanuit Duitsland richting bergdorp Vijlen in Nederland.

Having fun. Cold Swett

Swett Custom Cycles organiseert op zondag 15 september 2019 de Swettride. Het wordt een tourtocht voor wielrenners waar genieten en presteren voorop staat. Wij bouwen speciale fietsen en daarom geven we ook speciale aandacht aan onze SWETTRIDE. Iedereen rijdt op zijn eigen tempo 105 km met 1650 hoogtemeters via een gepeilde route. We starten vanuit Bistro Le Soigneur in het pittoreske Sippenaeken (België), op steenworp afstand van het Nederlands-Limburgse Heuvelland. In deze 3 landen regio liggen Swett haar favoriete routes. Deze verrassend mooie en rustige omgeving zonder stoplichten en fietspaden herbergt fantastische vergezichten, venijnige klimmetjes en heerlijke afdalingen. Na een goede bak koffie starten we gezamenlijk om 10:00. Via Smockelaer grens routes, een stukje Zuid Limburgs Heuvelland fietsen we richting het rustige België. Alle Swett modelnaam dorpjes zoals De Planck, Clermont, Val-Dieu [Godsdal] in het Waalse Land van Herve en de Vlaamse Voerstreek worden gepasseerd. We eindigen weer bij Le Soigneur in een gezellig ingerichte Swett weide met muziek en uitzicht over de Camerig, het Limburgs Heuvelland. Inbegrepen in de € 35,- inschrijving: Goede koffie vooraf. Appeltaart, drank, service en humor onderweg. Een BBQ burger & Swett speciaal bier achteraf.

Om de gezelligheid en rust onderweg en achteraf te garanderen hebben we een gelimiteerd aantal deelnemers. Wacht niet te lang met inschrijven want vol is vol. Kom alleen of met je fietsmaten. Met de juiste goesting maken we van deze mooie en uitdagende tocht gezamenlijk een memorabele dag.

No Swett No Glory!

No Ride No Story!

Met sportieve groet

Swett Custom Cycles

Heerlen, Zuid Limburg
Peter Paul Zalm & friends

Schrijf je meteen in

Wat kun je verwachten?

Onze bakker

Genieten en afzien gaan bij Swett hand in hand, we zijn tenslotte Bourgondiërs hier in Limburg. Na 1/3 van de rit zorgen we daarom goed voor je. In plaats van energierepen krijg je vers gebakken Limburgs appelgebak. Gewoon, omdat dat lekker is en voldoende energie geeft voor de volgende uurtjes. Houdt je niet van appelgebak, dan zijn er in ieder geval stroopwafels. En als je die niet lust, zorg dan dat je zelf iets te eten meeneemt voor onderweg. Er is nog een 2e verzorgingspost waar stroopwafels zijn. Bij beide posten is er uiteraard  de mogelijkheid om je bidon bij te vullen.

Onze koffie

Specialty koffie en fietsen, say no more. Iedereen krijgt vers gezette koffie van een echte barista, ook wel koffiemeester genoemd. Voor de start, na de rit, of allebei, dat bepaal je zelf. Eentje krijg je er in ieder geval gratis.

onze BBQ Burger

Na 105 km en 1650 hoogtemeters is het tijd om je calorieën aan te vullen. Gelukkig zijn we geen profs, dus gaan we genieten van een heerlijke burger van de BBQ, bereidt door Le Soigneur in de gezellige weide. En bij grote honger bestel je er gewoon nog een, de eerste is in ieder geval gratis.

ons Swett bier

De eerste is gratis, maar smaakt hij naar meer, dan bestel je gewoon nog een keer.

Cold Swett: Unlike normal swetting on a bike cold swetts aren’t a result of heavy exercise or high temperatures
Cold Swetts cool you down and cheer you up. They usually don’t happen across the ride and are limited to off biking, I hope 😊. Don’t ride triples, drink them. Cheers!

is een Belgische tripel van 8,5%vol. Fruitig in de neus. De smaak is kruidig, met fruitig hoptoetsen. De afdronk mooi gebalanceerd, met een ronde bitterheid en licht warmend van de alcohol. Drink triples, don’t ride them

 

De Route

Iedereen rijdt op zijn eigen tempo 105 km met 1650 hoogtemeters via een gepeilde route. Gpx files zullen ook  per email verstuurd worden. Het was natuurlijk makkelijk geweest om de route niet uit te peilen. Dat scheelt veel geld, 300 pijlen, 2 pijlploegen die 16 uur bezig zijn met pijlen plaatsen, weghalen en tijdens de tocht controleren. Ik ben er echter van overtuigt dat veel rijders [nog] niet met GPS files rijden, dus doen we graag die moeite voor jullie om relaxed onze pijlen te volgen. No Swett No Glory!

We starten op steenworp afstand van het Nederlands-Limburgse Heuvelland. In deze 3 landen regio liggen Swett haar favoriete routes. Deze verrassend mooie en rustige omgeving zonder stoplichten en fietspaden herbergt fantastische vergezichten, venijnige klimmetjes en heerlijke afdalingen.

Via Smockelaer grens routes, een stukje Zuid Limburgs Heuvelland fietsen we richting het rustige België. Alle Swett modelnaam dorpjes zoals De Planck, Clermont, Val-Dieu [Godsdal] in het Waalse Land van Herve en de Vlaamse Voerstreek worden gepasseerd. Deze regio kenmerkt zich ook door de heftige gebeurtenissen in de 2e wereldoorlog. We passeren tanks, oorlog kerhoven die zijn overgebleven uit het Ardennenoffensief. Hier de grondslag  gelegd voor onze bevrijding exact 75 jaar geleden.

We eindigen weer bij Le Soigneur in een gezellig ingerichte Swett weide met muziek, een BBQ en swett bier en uitzicht over de Camerig, het Limburgs Heuvelland. Om de gezelligheid en rust onderweg en achteraf te garanderen hebben we een gelimiteerd aantal deelnemers.

overnachten

We starten om 10:00, gezamenlijk. Dat is redelijk laat. Dit doen we omdat de deelnemers die van ver komen eventueel ’s ochtends kunnen aanrijden. Maar wie blijft er nu liever niet het gehele weekend in Limburg? 2 dagen fietsen is beter dan één. Er zijn ontzettend veel hotels, bed & breakfast en campings te vinden. Een aanzet: camping Alleleyn, A gen Veld appartementen, Gites de Beusdael appartementen, bovenste Bos, Zinkviooltje, Rozenknopje [hoger segment], 16 hotels in Epen, etc.

Ride in style: Swettsuit fietskleding

Niet alle deelnemers hebben een Swett Custom Cycle, waarschijnlijk de meesten niet. Om als groep en in stijl de Swettride te rijden zou je voooraf al een een shirt, broek, windvest of koerspet kunnen bestellen. Je moet toch ergens beginnen … www.swettcycles.com/shop/swettsuits

Ludieke Service & Humor onderweg

We zijn nog aan het brainstormen, maar enkele ideeën zijn er al.

Zal Roger Bischops in een echte Military Willys Jeep over de route rijden om jullie onderweg van technische service te voorzien, in een militair pak als fiets hospik. “Thank God it’s bicycle repairman”  Wie weet ?

Staan er boven aan de killerklims enthousiaste en in stijl geklede dames die jullie aanmoedigen?

#rideswett #detourwordtgewonneninbed. Staat er soms een echt bed bij de finish waar jij kan recupereren onder een Ludiek Swett dekbed?  Dat worden leuke foto’s van jou voor social media

Het zou zo allemaal kunnen.

Belangrijke info

Starttijden

Maken we nader bekend

Parkeren

Maken we nader bekend

Technische hulp

Maken we nader bekend

Schrijf je in voor de deadline van 11 augustus, want vol is vol.

Inschrijven na 11 augustus kan alleen indien het maximum aantal deelnemers nog niet bereikt is, dus houdt de deze site in de gaten.

Schrijf je meteen in

WAT KRIJG JE BIJ JE INSCHRIJVING?

 • Verrassend mooie Swett route op rustige wegen.
 • Uitdagend, gezellig en ludiek
 • Duidelijk gepeilde routes en GPX files
 • Unieke locatie in het Heuvelland
 • Goede koffie vooraf
 • Verse Limburgse Appeltaart, water en dorstlesser bij het eerste rustpunt
 • Stroopwafels/snelle suikers, water en dorstlesser bij het 2e rustpunt.
 • Gratis 1 BBQ Burger en 1 Swett Triple Blond bier achteraf
 • Andere drank tegen betaling verkrijgbaar
 • Ludieke technische assistentie en animatie team onderweg
 • Ludieke foto service bij de finish
 • Gepersonaliseerd stuurbord.
 • Medische support
 • Fietsenstalling
 • Gratis parkeren
 • verkeersregelaars
 • Mede mogelijk gemaakt door 30 vrijwilligers

© Swett Cycles