De Swettride 2020 is een feit. Deze 2e editie was zeer bijzonder omdat we met een gedegen Coronaplan, doorzettingsvermogen van de organisatie en fantastisch weer samen een fietsfeest hebben kunnen vieren. Dit voelde in deze tijd van restricties bevrijdend.

In een mooi, rustig en uitdagend gebied fietsten we de favoriete Swett route. We starten gezamenlijk om 10:00 en reden daarna in eigen tempo de route van 75 km/1050 hm. De route was uitgepijld en gpx bestanden waren aanwezig. De 110 km/1525 hm route door het Land van Herve waaronder Clermont en Val-Dieu moesten we op het laatste moment annuleren door de Corona maatregelen van de Waalse politie. Ook de start-/finish locatie diende in de laatste week verplaatst te worden, maar ook dat stopte ons niet om de Swettride af te lassen, want opgeven was geen optie.

Start-/finish locatie werd de voetbal weide op landgoed Terworm te Heerlen, de poort naar het Zuid Limburgse Heuvelland. Via Smockelaer routes in Zuid Limburg reden we door de verrassend mooie en rustige Belgische Voerstreek zonder stoplichten en fietspaden en met haar prachtige vergezichten en afdalingen. Op de “Swett dikke pret 15% klims” moedigden de Swettgirls jullie aan. De originele Mars-Flandria ploegleiderswagen was schitterend en zorgde voor technische ondersteuning onderweg. We passeerden de Swett modelnaam dorpjes zoals De Planck. Vooraf was er toch nog koffie met appeltaart  en wat hebben we achteraf met z’n allen genoten in de zon van de BBQ Burger, het Swett bier en de muziek in de weide. Presteren, genieten en humor bepaalden die dag de sfeer. Rust en gezelligheid waren gewaarborgd door het maximum aantal van 250 deelnemers. En zo doen we dat volgend jaar weer.

Volgend jaar zal de Swettride vroegtijdig zijn volgeboekt, dus ben er snel bij zodra de nieuwe datum aan het eind van dit jaar bekend wordt gemaakt

Het was weer de relaxte sfeer van een Gravel event, maar dan voor wielrenners want we reden op de Schophemmerheide na over asfalt.

Super bedankt aan alle 210 deelnemers en 35 vrijwilligers voor dit bijzonder jaar.

Peter Paul Zalm & friends.
Swett Custom Cycles.
Heerlen-Zuid Limburg

Info

Impressies Swettride 2019 en 2020

Enkele reacties van deelnemers:

Ruud: “Dit was de leukste dag van het jaar”.

Jannis: “Perfect georganiseerd voor zo’n kleinschalig event”

Marianna en Karel: “Gefeliciteerd met deze toertocht. We hebben een gedeelte van de Swettride gereden, die we onderweg tegenkwamen. Als we het hadden geweten….We vonden het een prachtige rit met die humor via borden aangegeven! Ook de Haribo Swettgirls meisjes zijn leuk langs het parcours, is weer eens wat anders. Hoop dat dit volgend jaar een vervolg krijgt, en dan zijn wij gewoon legaal van de partij!”

© Swett Cycles